top of page

Testamente typer

01. Enlig

Enlig - uden familie


Hvis du er enlig og ikke har børn, så vil arven efter dig tilfalde dine forældre og hvis de når du dør ikke lever længere, vil arven efter dig gå til dine søskende. 

 

Hvis du ønsker at begunstige andre, skal du oprette et testamente. Herved kan du selv bestemme, hvem der skal arve efter dig.

Hvis du f.eks. ønsker, at dine søskende og/eller andre skal arve, er det en rigtig god ide at oprette testamente. Dette skyldes, at vi kan udnytte nogle særlige regler om boafgift (det der tidligere hed arveafgift).

 

Dine søskende og andre skal nemlig betale almindelig boafgift og tillægsboafgift af den arv, de modtager efter dig. Men du kan udnytte en fuldstændig gennemprøvet og accepteret "fidus". Når du i dit testamente bestemmer at begunstige en velgørende organisation, som pålægges at udrede arven til dine arvinger uden boafgift så bliver  afgiften til staten formindsket og dine arvinger modtager en større arv.

 

Hvis du har børn, vil arven efter dig tilfalde dine børn. Det er, hvad de fleste ønsker. Men med et testamente har du mulighed for dels at bestemme hvem der skal arve hvad etc.  Men du kan også gøre dine børns arv til særeje, således at dine børn, hvis de på et senere tidspunkt bliver skilt, ikke skal dele arven med deres fraskilte ægtefælle.  Dette er en kæmpe tjeneste at gøre sine børn.

Vi har masser af erfaring

Få et tilbud

Også selv om du er i en situation og måske har udfordringer, som gør, at det er mere og andet end blot et testamente, du har brug for - så skal du vide, at vi er en del af Juristhuset Advokater.  Så vi er klar til at hjælpe dig med alle typer opgaver og sager.  Helt sikkert også lige præcis med det du har brug for......

bottom of page